Communicatie materiaal

TopografieKolonieGroen

terminologie


ontstaan


De Landloper


downloads


foto’s

Terminologie & slagzinnen

We spreken over belevingshuis de landloper. 

Indoor
Ontsnap uit de escaperoom. 
Kwakhuis, antiek café.

Outdoor
Verken de kolonie. 
Een (halve) dag landlopen!
Beleef, ontdek … en ontsnap uit de kolonie.
Een unieke beleving waar geschiedenis, avontuur en natuur samenkomen. 

Speel het ‘Escape de Kolonie spel’. In een drie uur durende ontdekkingstocht met de tablet, doorkruis je de kolonie in Wortel.

Elektrische rust met de step of scooter. Ontsnap aan het alledaagse en dompel jezelf onder in de boeiende geschiedenis en prachtige natuur van de Kolonie van Weldadigheid in Wortel. 

Toelichting bij de start van belevingshuis de Landloper.

Woord vooraf

Het idee om een escaperoom uit te baten is al jaren een passieproject. Het zaadje werd geplant na het spelen van mijn allereerste escaperoom in Retie, samen met onze buren. Vanaf dat moment was ik verkocht en begon ik de mogelijkheden te verkennen. Maar één ding was duidelijk – de locatie moest uniek zijn om deze droom tot leven te brengen.

Heel wat ideeën en locaties passeerden de revue – van de oude slachterij van mijn schoonfamilie tot de voormalige bibliotheek naast het raadshuis in Meerle. 

Het keerpunt kwam tijdens een wandeling door de Kolonie van Wortel met mijn dochter Aagje en onze hond Yoela. We merkten de leegstaande hoekwoning op en voelden meteen dat dit de plek kon zijn waar onze droom werkelijkheid kon worden.

Vol moed en vastberadenheid zocht ik contact met de eigenaren van het pand. Dankzij de hulp van Philippe De Backer werd ik in contact gebracht met Raf Braspennings. En zo begon het avontuur dat nu bekend staat als De Landloper, de plek waar geschiedenis en hedendaagse avontuur samenkomen.

Dave Verschueren


TopografieKolonieGroen

belevingshuis De Landloper

Locatie en concept

De historische Wortel Kolonie, erkend als UNESCO Werelderfgoed in 2021.

Ruim 200 jaar geleden was Wortel Kolonie een thuis voor landlopers, wiens dagelijkse leven zich afspeelde tussen bosdreven, velden en de boerderij. Deze rijke geschiedenis heeft de basis gelegd voor het unieke concept van De Landloper.

Met belevingshuis De Landloper streven we ernaar om de unieke geschiedenis van de landloperij tastbaar te maken. We nodigen onze bezoekers uit om zelf actief deel te nemen aan deze geschiedenis. In plaats van een traditioneel museum, verweven we bij De Landloper geschiedenis, cultuur en natuur tot dynamische belevenissen.

Het hart van het belevingshuis is onze historisch geïnspireerde escaperoom, waar bezoekers samenwerken om raadsels op te lossen en de geschiedenis op een unieke, interactieve manier te ervaren. Het kwakhuis, een charmant vintage café, nodigt uit tot ontspanning en nostalgische volkspelen, waarmee we een eerbetoon brengen aan het huiselijke leven van vroeger.

Buiten de muren van het belevingshuis onthult de Kolonie van Wortel zijn adembenemende landschap. Bezoekers kunnen de omgeving verkennen met onze milieuvriendelijke elektrische steps en scooters, een avontuurlijke, rustige en ontspannen manier om de natuurlijke en historische schoonheid van de Kolonie te ontdekken. We hebben ook aan de kinderen gedacht, met speciaal aangepaste, kortere routes en eenvoudigere opdrachten.

Voor groepen heeft De Landloper ‘Escape De Kolonie’ ontworpen, een spannend en educatief spel waarin teams een interactieve route door de Kolonie volgen met behulp van GPS en uitdagende opdrachten. Deze ontdekkingstocht van drie uur brengt op een avontuurlijke manier het verhaal van de landlopers tot leven.

Onze weelderige tuin huisvest ook een waaier aan traditionele volksspelen, waarmee we de groepsactiviteiten van onze voorouders eren. Deze spellen vormen een welkome afwisseling van de hedendaagse schermgebonden vrijetijdsbestedingen. Hier kunnen bezoekers genieten van een ontspannende tijd met een glas bier, een kopje koffie, een heerlijk wijntje, een zomerse cocktail of een verfrissende frisdrank, omringd door de natuurlijke schoonheid van de Kolonie.

TopografieKolonieGroen

Downloadsdownloaddownloaddownload

TopografieKolonieGroen

Afbeeldingen

download afbeeldingen